Onze filosofie

‘Als er geen gezondheid is, kan wijsheid zich niet openbaren, kan kunst zich niet manifesteren, kan kracht niet vechten, wordt rijkdom zinloos en kan intelligentie niet worden aangewend’
Herophilos, 300 v. C.

Optimale gezondheid is een voorwaarde om met volle teugen van het leven te kunnen genieten. Onze moderne maatschappij is echter niet altijd even vriendelijk voor ons gestel. Vanwege de milieuvervuiling krijgen wij allerlei ongewenste chemicaliën binnen, onze voeding laat dikwijls te wensen over en vrijwel niemand ontkomt nog aan stress. Daarom hebben mensen extra zorg nodig om gezond te blijven. En als wij toch ziek worden, moeten wij niet alleen de kwaal bestrijden. Nee, het hele lichaam moeten wij het natuurlijke evenwicht teruggeven om nieuwe problemen te voorkomen.

De levende mens is een fijnzinnig complex van lichamelijke en geestelijke processen. Met de juiste hulp kunnen zich doeltreffende, zelfhelende krachten binnen het lichaam en de geest ontplooien. Om die krachten te bereiken, putten wij uit kennis die van alle tijden en van alle culturen is. Wij gebruiken methodes die de moderne westerse wetenschap ons heeft geleverd. Wij hanteren echter ook geneeswijzen die gedurende duizenden jaren in het midden en Verre Oosten zijn geëvolueerd.
Combinatie van kennis, inzicht en kunde

De medische wereld is constant in ontwikkeling. Bijna dagelijks worden er ontdekkingen gedaan en verschijnen er nieuwe medicijnen. Wij bieden behandelmethoden waarbij zo de nieuwste wetenschappelijke inzichten worden meegewogen en de beste keuze u word voorgelegd. Dit kan ook een therapie betreffen die niet in eigen huis word toegepast, maar voor U de beste keuze is.

Het is onze overtuiging dat preventieve gezondheidszorg het beste antwoord is op onze welvaartsziekten. Een succesrijke behandeling begint met behulp van de juiste voeding en met het gebruik van uitgebalanceerde supplementen. Wij geloven ook dat als wij een lichaam gezond willen maken of houden, wij ook aandacht moeten schenken aan de krachten van de geest. Wij kiezen dus niet voor de makkelijke weg van symptoombestrijding of voor kortetermijnoplossingen, wij zoeken daadwerkelijk naar de oorzaken achter uw klachten en/of symptomen. Hiervoor wordt u omringd door een team van artsen en specialisten; een combinatie van kennis, inzicht en kunde is immers kracht, en velen weten meer dan één.
Optimale gezondheid is meer dan niet ziek zijn

Wij beginnen een behandeling altijd met een uitgebreide analyse van uw huidige conditie. Daarbij brengen wij uw sterke en zwakke punten in kaart en letten wij ook op eventuele toekomstige risicofactoren. Naar aanleiding van deze analyse, adviseren wij de beste behandelmethode die voor u het meest geschikt is. Bovendien adviseren wij u wat uzelf thuis kunt doen om volgens eigen wensen en mogelijkheden in de best mogelijke conditie van het leven te kunnen genieten.

Geestelijk evenwicht en lichamelijke vitaliteit zijn voor iedereen weggelegd, ongeacht of u een topsporter bent op jacht naar nieuwe records, of een door stress en ziekte geplaagde ondernemer, of een 50- 60-plusser die strijdt met beginnende ouderdomskwalen. Iedereen is bij ons welkom, ook de jongsten onder ons die net de eerste stappen in het leven hebben gezet.