Neuraaltherapie

Ons autonome zenuwstelsel regelt alle onwillekeurige lichaamsfuncties als temperatuur, bloeddruk, hartslag en hormoonspiegels. Storingen in dit netwerk van zenuwbanen leiden direct tot gezondheidsproblemen. Met neuraaltherapie kunnen vaak dergelijke storingen worden opgeheven.

Bij deze therapie wordt gebruik gemaakt van procaïne, de stof die in de reguliere geneeskunde voor plaatselijke verdoving zorgt. Door kleine hoeveelheden procaïne met kleine naaldjes te injecteren op specifieke punten van de zenuwbanen, kunnen stoorvelden worden uitgeschakeld. Wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring leren dat er op deze wijze veel klachten bestreden kunnen worden.

Welke klachten zijn goed te behandelen met Neuraaltherapie ?

Acute en chronische pijnklachten, migraine, spannings hoofdpijn, gewrichtsklachten, rug- en nekklachten, hernia, RSI klachten, zenuwpijnen, schildklieraandoeningen, prostaatvergroting, chronische ontstekingen aan de bijholten, oren of ogen, littekenpijn en doorbloedingsstoornissen in de armen en benen, complex regionale pijn cq distrofysche pijnklachten. De effecten zijn soms spectaculair, omdat door het opruimen van een storingsveld vaak meteen verlichting van de klacht merkbaar is.

De behandeling

Na uitgebreide anamnese en lichamelijk onderzoek, wordt met kleine injecties, te vergelijke met acupunctuur, de stof Procaine op de juiste plaats toegediend. In de meeste gevallen is er na 2 a 3 behandelingen al resultaat.

Behandelingen

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over deze behandeling? Neem contact op met het secretariaat!