Ozontherapie

Ozontherapie (ozonbehandeling) is een therapie waarbij ozon ontstaat uit zuurstof onder invloed van zonlicht en elektrische ontladingen zoals bij onweer. Ozon is dus een natuurlijke stof die echter een slechte reputatie heeft gekregen omdat het ook een ongewenst bijproduct is van de verbranding van benzine. Vooral op warme dagen kan daardoor een teveel aan ozon ontstaan. En wie teveel ozon inademt, kampt al snel met allerlei klachten, van hoofdpijn tot ademhalingsproblemen. Als ozon echter in kleine hoeveelheden direct in de bloedbaan wordt gebracht, blijkt deze stof juist tal van zeer gunstige eigenschappen te bezitten.

Zo heeft ozon een sterk desinfecterende werking: het doodt bacteriën, schimmels en virussen en bestrijdt infecties. Daarnaast verbetert het in sterke mate de bloedcirculatie. Het onderzoek naar deze effecten is vooral in Duitsland vergevorderd.

Daardoor weten wij dat ozontherapie absoluut veilig is en een duidelijk aantoonbare verbetering van onze gezondheid kan bewerkstelligen.

Wanneer ozontherapie?

Ozontherapie is bij een zeer breed scala aan problemen in te zetten. Vanwege de desinfecterende eigenschappen wordt het veelvuldig toegepast bij het behandelen van lastige infecties met virussen, bacteriën en schimmels.

Zo kan ozontherapie helpen bij hardnekkige candida of herpes simplex. Na een ernstige infectieziekte helpt ozon met het opruimen van restproducten van virussen en bacteriën. Door ozontherapie blijkt ook het afweersysteem te verbeteren, waardoor gevoeligheid voor terugkerende infecties, allergieën en huidklachten vermindert. Soms verdwijnen ook psychische depressies. Ozon kan bij leverziekten ingezet worden omdat de stof de lever helpt bij diens belangrijke ontgiftingstaken.

De afvoer van afvalstoffen wordt tevens bevorderd doordat ozon voor een verhoogde stofwisseling in de cellen zorgt. Dat kan gunstige effecten hebben bij huidafwijkingen, maar ook bij arteriosclerose en kanker. Als ozontherapie tijdig wordt ingezet bij hart- en vaatziekten kunnen allerlei ernstige complicaties voorkomen worden. Wij hebben ook bijzonder dankbare effecten bereikt met het zogenoemde ME-syndroom: ernstige chronische vermoeidheid (myalgische encephalomyelitis).

De ozonbehandeling

Tijdens de behandeling wordt er een naaldje in een ader van de arm aangebracht. Vervolgens wordt er wat bloed afgetapt, waaraan medische zuurstof en ozon toegevoegd worden. Dit mengsel wordt via hetzelfde naaldje in een gesloten systeem in de bloedbaan teruggeïnjecteerd. Om het gunstige effect te versterken, combineren wij ozontherapie vaak met chelatietherapie en injecties met vitaminen en mineralen.

Al snel na de behandeling merken veel mensen dat vage vermoeidheidsklachten verdwijnen en plaatsmaken voor een verhoogde vitaliteit. Deze effecten kunnen drie tot zeven dagen aanhouden. Meestal zijn er vijf tot tien behandelingen nodig om maximale, blijvende resultaten te boeken.

Voor meer informatie over de prijs, kunt u onze prijslijst raadplegen. Een ozonbehandeling is alleen mogelijk op indicatie van onze artsen.

Uw behandelaren

ozontherapie

Ozontherapie

Behandelingen

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over deze behandeling? Neem contact op met het secretariaat!
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.