Celtherapie

Bij celtherapie wordt celmateriaal gebruikt om het lichaam in staat te stellen zichzelf te genezen. Ouder wordende of beschadigde organen en weefsels blijken namelijk te herstellen als er celextracten van dezelfde organen en weefsels toegediend. Een reeks hardnekkige slijtageprocessen die bij alle andere behandelingen onomkeerbaar lijken te zijn, kunnen zo toch ten goede worden gekeerd.

Daarom kan celtherapie worden ingezet bij degeneratieve aandoeningen als chronische, reumatoïde artritis, osteoporose, artrose, bloedcirculatiestoornissen en verzwakking van de algehele afweer. Storingen in het zenuwstelsel en de hersenen die tot depressies en geestelijke aftakeling leiden, vragen ook om celtherapie.

Zo kunnen bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson, en andere neurologische ziekten, met deze methode bestreden worden en zo veel mogelijk worden beperkt. Celtherapie wordt ook bij gezonde mensen gebruikt om het algehele verouderingsproces te vertragen.

Zo werkt het

Door de celextracten radioactief te markeren, zijn onderzoekers er bijvoorbeeld in geslaagd vast te stellen wat er precies met het materiaal gebeurt zodra het is ingespoten. Stel dat er celmateriaal van de lever wordt geïnjecteerd. De cellen en/of losse celonderdelen als het cytoplasma, de mitochondriën of de celkernen met het DNA worden dan in de bloedcirculatie gebracht. In de eerste vier tot vijf uur na de injectie worden deze deeltjes dan door het hele lichaam verspreid. In de daarop volgende 48 uur gebeurt er iets belangrijks: als ijzerdeeltjes aangetrokken door een magneet verzamelt zo'n negentig procent van al het levend celmateriaal zich keurig in de lever. Daar geeft het vervolgens het orgaan grondstoffen en de kracht om zichzelf te herstellen.

Kan celtherapie de patiënt jonger maken?

Er bestaan geen middelen die ons, mensen, jonger kunnen maken. Ook met celtherapie krijgen wij niet het lichaam uit onze jeugd terug. Maar celtherapie kan wel degelijk te snel verlopen verouderingsprocessen terugdraaien. Het blijkt dat vrijwel iedereen zwakke punten in zijn of haar lichaam heeft die aan te snelle aftakeling onderhevig zijn. Gezonde volwassenen die de therapie ondergaan, voelen zich daardoor volstromen met jeugdige levenskracht en gaan er vaak ook jonger uitzien: de doorbloeding van de huid wordt beter, rimpels en plooien worden minder diep en het lichaam nadert meer het streefgewicht.

Daarom is preventieve celtherapie essentieel voor mensen die tot op hoge leeftijd gezond en vitaal willen blijven. In dat geval wordt aangeraden zich vanaf ongeveer het veertigste levensjaar jaarlijks met individueel geselecteerde celextracten te laten injecteren.

Behandelingen

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over deze behandeling? Neem contact op met het secretariaat!
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.