Niet-toxische tumortherapie (NTTT)

Niet-toxische tumortherapie is een aanvullende behandeling voor patiënten waarbij een carcinoom is geconstateerd. De adviezen en behandeling die in deze therapie worden gegeven, zijn gebaseerd op wetenschappelijk en statistisch onderbouwde behandelingsprotocollen.

De artsen en therapeuten die hierin adviseren, zijn verenigd in het Nederlands Genootschap voor Orthomoleculaire Oncologie (N.G.O.O.). Zij komen regelmatig bijeen om kennis uit te wisselen.

De niet-toxische tumortherapie dient te worden gegeven in combinatie met eventuele reguliere behandelingen. Door de behandeling treedt verbetering van levenskwaliteit op, vaak is er ook levensverlenging.

De behandeling met Niet-toxische tumortherapie (NTTT)

Dieetadviezen. Daarbij wordt als uitgangspunt de dieetadviezen van dr. Houtsmuller genomen. Het is mogelijk om zelf al met een dieet te beginnen. Hiervoor raden wij de boeken aan van dr. A.J. Houtsmuller:
Het dr. Houtsmuller kookboek ISBN 90-313-2734-4 met diverse recepten;
Het dr. Houtsmuller dieet ISBN 90-313-2489-2 ,de theoretische achtergrond achter de voedingsadviezen van de schrijver.
Paleo dieet, suikers en koolhydraten beperken. Aangezien tumoren wel 20 to 60 maal meer suiker nodig hebben dan gewone cellen is de logisch eerste stap om zo min mogelijk suikers en
koolhydraten te eten, hetgeen de tumorgroei vertraagd of stop kan zetten

  • Behandeling natuurgeneeskunde om conditie en afweer te ondersteunen. Hierbij worden diverse therapieën uit de natuurgeneeskunde gebruikt.
  • Behandeling met vitamines, mineralen en sporenelementen, waaronder een vitamine C infuus.
  • Behandeling met niet schadelijke, tegen tumorcellen gerichte supplementen, phytopreparaten, immuunboosters, angiogenese remmers en antioxidanten.
  • Behandelaren

  • Behandelingen

    Meer informatie?

    Wilt u meer informatie over deze behandeling? Neem contact op met het secretariaat!