Centrum voor complementaire alternatieve geneeskunde geneeswijzen en behandeling genezing chronische ziekten

Huidig pad: Home » Nieuws

Vergoedingen CAM – artsen

Veel complementaire therapieen worden NIET vergoed door uw verzekering. De mensen die een extra premie betalen voor zg aanvullende pakketten, merken in de praktijd van de kleine lettertjes lezen dat dit heel vaak gemaximeerd is tot een bepaald aantal (10-12) consulten, in totaal ongeveer gelijk aan het jaarlijks bedrag van uw extra betaalde premie. Zo kan iedereen verzekeren! Therapieen en medicijnen of voedings supplementen, worden zelden vergoed. Alleen de consult tijd van de CAM arts of therapeut.

Ten gevolge van tekstuele aanpassingen die een groot aantal zorgverzekeraars hebben doorgevoerd in hun polisvoorwaarden voor de aanvullende verzekeringen met betrekking tot CAM – vergoedingen, is er bij een groot aantal patiënten en artsen verwarring ontstaan over de vergoedingen voor CAM artsen.

Er is door de CAM artsenvereniging een brief gezonden naar de zorgverzekeraars waarin dit wordt gemeld.
In deze brief wordt aan de zorgverzekeraar gevraagd aan de verzekerden door te geven dat de behandelingen door “geregistreerde CAM – artsen” onder het kopje vergoedingen bij alternatieve en complementaire geneeswijzen valt omdat de nu gepresenteerde voorwaarden een onjuiste veronderstelling van uitsluiten van vergoeding van door artsen toegepaste alternatieve en complementaire geneeskunde tot gevolg heeft.

Bij het PMC werken een aantal geregistreerde CAM artsen.
De hoogte van de vergoeding hangt af van de soort aanvullende verzekering die u heeft.

 

 

Terug naar top


Centrum voor complementaire alternatieve geneeskunde geneeswijzen en behandeling genezing chronische ziekten