Centrum voor complementaire alternatieve geneeskunde geneeswijzen en behandeling genezing chronische ziekten

Huidig pad: Home » Behandelingen

Empulse (bij migraine)

De Empulse is een kleine microcomputer gestuurde magneetveldgenerator die ingezet wordt bij migraine, hoofdpijn en zenuwpijnen. In bepaalde gevallen kan de Empulse ook worden ingezet bij allergische klachten en stressklachten.

De Empulse is een een klein apparaatje van slechts 4,1 bij 4,1 cm en 1,4 cm dik en weegt ongeveer 30 gram. In het apparaatje bevindt zich een programmeerbare chip en een elektromagneet die 24 verschillende zwakke pulserende elektromagnetische velden kan uitzenden in een frequentie van 0,5 tot 25,5 Hz (trillingen per seconde).

De reikwijdte van deze trillingen is slechts enkele centimeters zodat de Empulse zo dicht mogelijk op het lichaam moet worden gedragen, meestal aan een koordje om de hals of in een zakje. 's Nachts kan de Empulse onder een niet al te dik kussen worden gelegd.

Wat doet de Empulse ?

Onze hersenen is een elektrisch orgaan en geeft continu signalen af. De Empulse zendt soortgelijke signalen uit. Uw behandelaar kan met behulp van speciale apparatuur frequenties selecteren die van invloed zijn op uw ziektebeeld. Hij doet dat door middel van een soort simplele hersenscan (1 punts EEG). Er wordt gekeken naar welke frequenties uw hersenen minder uitzenden dan normaal en deze frequenties kunnen indien ze overeen komen met uw klachten worden toegevoegd door middel van de Empulse. De signalen die de Empulse uitzendt kunnen niet worden gevoeld, maar hebben wel degelijk effect.

Terug naar top


Centrum voor complementaire alternatieve geneeskunde geneeswijzen en behandeling genezing chronische ziekten