Centrum voor complementaire alternatieve geneeskunde geneeswijzen en behandeling genezing chronische ziekten

Huidig pad: Home » Behandelingen

Chiropractie

Een juiste stand van de wervelkolom zorgt ervoor dat het zenuwstelsel optimaal functioneert. Storingen in de wervelkolom kunnen echter een breed scala aan gezondheidsklachten en pijnen veroorzaken. Veel chronische kwalen, van migraine tot gewrichtspijnen, zijn te herleiden tot problemen in de rug. Wij beschikken daarom over een volledig op chiropractie gespecialiseerde afdeling.

Welke klachten worden er bij chiropractie behandeld?

De chiropractor behandelt vooral mensen met klachten aan rug en nek (spit, ischias, hernia, artrose). Voor schouder- en armpijn, migraine, duizeligheid, spierklachten of gevoelloosheid in de ledematen kan de patiënt ook bij deze specialisten terecht. Veel mensen merken dat na een behandeling onduidelijke klachten als chronische vermoeidheid en lusteloosheid verdwijnen.

De behandeling begint met een evaluatie van de klachten en de medische voorgeschiedenis van de patiënt. Mogelijk worden er röntgenfoto's gemaakt om meer inzicht te krijgen in zijn of haar wervelkolom of andere botstructuren.

Daarna zal de chiropractor de stand van de wervelkolom manueel corrigeren en de patiënt zonodig adviseren bepaalde oefeningen te doen die goed zijn voor de rug. Het noodzakelijke aantal behandelingen wordt bepaald door de aard van de klacht.

Terug naar top


Centrum voor complementaire alternatieve geneeskunde geneeswijzen en behandeling genezing chronische ziekten